Join(t)Forces

 

Join(t)Forces voor de (sport)fysiotherapie praktijk en de sportverenging 

Join(t)Forces is het eerste 'evidence based' blessurepreventie programma van Nederland. Letselpreventie in de vorm van een warming-up en de mogelijkheid om sporters te testen op blessure risico.

 

Het preventieprogramma en sportzorg managementsysteem zijn zeer toegankelijk en gemakkelijk toepasbaar voor alle sportverenigingen.

Het testprogramma met bijbehorende specifieke software is zeer  geschikt voor in de (sport)fysiotherapie praktijk.

 

Het jointforces programma levert naast de bekende blessurepreventie en sportzorg managementsysteem ook de noodzakelijk informatievoorziening over de zorg op en om het sportveld voor alle betrokkenen.

 

Het programma is evidence based en kant en klaar om door de Jointforces fysiotherapiepraktijken geïmplementeerd te worden bij de sportvereniging.   

 

De resultaten zijn veelbelovend. Als je de warming-up goed uitvoert en alert bent op signalen van verhoogd risico op knieletsel, verklein je de kans op knieletsel met maar liefst 50 procent. Voorkomen van blessures in plaats van genezen en bij blessures adequaat handelen. 

De JF methode

  • voorkomen in plaats van genezen
  • adequaat handelen bij blessures.

Bij een juiste toepassing van de JF methode zijn de resultaten veelbelovend en wordt de kans op knieblessures met maar liefst vijftig procent verminderd.

 

Het programma is geschikt voor alle niveaus en werkt niet alleen preventief maar verbetert ook het prestatievermogen.

 

Onze doelstelling:

'Laat kinderen veilig sporten, nu en in de toekomst!'

Join(t)Forces; sportzorg managementsysteem

De logistiek rondom blessures binnen de sportvereniging wordt toegankelijk en zo transparant mogelijk geregeld. Denk hierbij aan:

  • algemene relevante informatie van de sportvereniging: adres, telefoonnummer etc.
  • aanspreekpunt sportzorg
  • A.E.D., waar hangt deze binnen de betreffende vereniging
  • EHBO-koffer
  • ambulance
  • vereniging sportspreekuur
  • ziekenhuis in de buurt van de vereniging
  • samenwerkende fysiotherapeuten etc.

Join(t)Forces, de Blessure checker

Op een eenvoudige manier direct advies over de behandeling voor wie toch een blessure op het veld oploopt. Join(t)Forces heeft hiervoor een applicatie binnen haar app; de Blessurechecker: Na het beantwoorden van de vijf vragen van de Blessurechecker volgen er praktische adviezen en, afhankelijk van de gekozen antwoorden, eventueel opties zoals direct medische hulp inroepen, zelf de blessure behandelen of contact opnemen met één van de aangesloten praktijken van de vereniging.